به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی طهماسبی ظهر دوشنبه در نشست هم اندیشی با تولیدکنندگان در راستای توسعه گلخانهها و گیاهان دارویی که در گرگان برگزار شد، گفت: از طریق بررسی بازار و نیازسنجی باید به تولید برسیم اما این شرایط برعکس شده و افرادی که دست اندرکار بازرگانی هستند باید فکری در این زمینه کنند.
وی افزود: اینکه نارنگی کشور پاکستان میتواند بازار مصرفی پیدا کند اما نارنگی ما نمیتواند جای بررسی دارد و باید عوامل آن شناسایی شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: کشاورزی تحت عنوان کشاورزی قراردادی به وجود آمده به این معنی که ابتدا کشاورز قرارداد فروش خود را میبندد سپس شروع به کشت محصول میکند و ما باید تلاش کنیم این کشاورزی قراردادی را گسترش دهیم.
طهماسبی اظهار کرد: سرمای آذرماه امسال غیرطبیعی بود و ما باید از آن به عنوان یک درس، عبرت بگیریم.
وی در رابطه با ایجاد گلخانه گفت: گلخانهها انواع مختلفی دارد و نوع سازه آنها وابسته به مناطق گرمسیری یا سردسیری متفاوت است، پس باید گلخانه را بر اساس شرایط اقتصادی، اجتماعی، دانش موجود و بازار انتخاب کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بحث بیمه گلخانهها در چهار استان به شکل پایلوت در حال اجرایی است و به نوبت وارد استانها میشود.
وی با اشاره به گیاهان دارویی گفت: کشت گیاهان دارویی در قالب طرحهای اقتصاد مقاومتی انجامشده و در این زمینه هم نخست باید بازار مصرفی مشخصشده و به تولید انجام شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه زعفران یک گیاه مهاجر بوده و در حال حاضر در ۲۹ استان کشور در حال کشت است، اظهار کرد: زعفران گیاه سودآوری است به شرطی که به شکل مکانیزه کاشت و برداشت شود.
طهماسبی افزود: بازار گیاهان دارویی رو به گسترش است و امروز شاهدیم بیش از ۱۰۰ نوع قرص، پماد و ... از آن ساخته میشود.
وی علت گسترش بازار گیاهان دارویی را گرایش جهانی به این گیاهان اعلام کرد و گفت: در گذشته کشت گیاهان دارویی به شکل جزیرهای بود اما در طرح اقتصاد مقاومتی مانند زنجیره در کنار یکدیگر قرار میگیرند.
نظر شما